Kurtlar Vadisi Pusu ‘da Yeni Bir konu işlenmeye Başlandı . Obama kimdir ?

Ercüment Beyin Yazısı

Müslümanlık dünyasında aşağılık kompleksi mi saf dillilik mi?

Obama bizi şaşırtmadı.

Çünkü biz Fransız İmparatoru Napolyon’u biliyoruz;Mısır’ı işgal etmeden önce müslüman olduğu ilan ediliyordu dünyaya.

Mükemmel işbirlikçi tabiri Napolyon’a aittir. Napolyon, Mısır halkını ezecek güçte olmadığını anladığı zaman, Ezher ulemasının Kur’ân’ı İmparatorluk lehine yorumlamalarını sağlamaya çalışır.

Bunu temin etmek için Ezher’de hocalık yapan altmış âlimi ordugâha çağırır. Bunlara, askeri payeler verir. Ardından da İslâm’a, Hz. Muhammed’e ve Kur’ân’a duyduğu saygıyı anlatır. Kutsal değerler üzerinden sahnelediği oyun semeresini verir. Bir müddet sonra Kahire halkının işgalcilere duyduğu güvensizlikten eser kalmaz. İşte bu olaydan sonra Napolyon şöyle der: Bu topraklarda yeterli gücüm yok, fakat mükemmel işbirlikçilerim var.

Alman İmparatoru Wilhelm’i biliyoruz;Müslümanların hamisi olarak kutsal topraklara kadar gitti.

Bu tezgâhın baş aktörü Alman İmparatoru II. Wilhelm, 1898’de kendisini İslam’a sarsılmaz dostluk bağlarıyla bağlı’ bir büyük Müslüman dostu ilan ederek zaten sarsılmış bulunan Müslüman kitlelerin yüreğinin yağını eritmiştir. Mazlum Müslüman ülkeleri okşayan demeçler art arda sıralandı. 1905’te ziyaret ettiği Kuzey Afrika ülkelerinde Müslümanların Halifesi unvanı taşıyan Osmanlı Padişahı’ndan daha çok itibar gördüğü söyleniyordu.“Şam’da Emeviyye Camii’ni, ve Selahaddin Eyyubî’nin mezarını ziyaret eden, mezarın bakımı ve düzenlenmesi için ödenek sağlayan, anısına plaket çaktıran II. Wilhelm, kendisini karşılayanlara şunları söylüyordu:

“Burada, gelmiş geçmiş en yürekli asker Sultan Selahaddin’in mezarı önündeyim. Majesteleri Sultan Abdülhamid’e konukseverliği için teşekkür ederim. Majeste Sultan ve halifesi olduğu dünyanın her yerindeki üç yüz milyon Müslüman, bilsinler ki, Alman İmparatoru onları8n en iyi dostudur.”
“Alman Kayzeri II. Wilhelm’in bu konuşması Arapça ve Türkçe olarak basılıp dağıtılmış ve onun gizli bir Müslüman olduğu yalanı bütün Müslümanlara yayılmıştı.” (Özakıncı, Türkiye’nin Siyasî İntiharı, 133-134)
Alman Kayzeri, bu söylevinin ardından Müslümanlar arasında ‘Hacı Wilhelm’ olarak adlandırıldı. Öyle ya gizlice Müslüman olmuş, gizlice de hacca gitmişti. O artık, ‘İslam’ın Dostu ve Koruyucusu Hacı Wilhelm’ idi.

Ya Hitler…Kudüs müftüsü onu müslüman ilan etmedimi.Dünya Savaşı'nda Müslüman halklar arasında Nazi Almanya'sı diktatörü Hitler'in 'Müslüman olduğu' ve 'Haydar adını kullandığı' inancı yayılmıştı.

Yıllardır okuruz Prens Charles’ın nasıl hidayete erdiğini.Benzeri bir şeytanî aldatma oyunu, günümüzde İngiltere Kraliyet Ailesi lehine oynandı. Bu son oyunun Allah ile aldatma ustası ise Kıbrıslı Şeyh diye tanınan Nakşî Şeyhi Nazım Efendi’dir. Türk basınında, bir İngiliz ajanı olduğu, İngiliz gizli servisinden maaş aldığı birçok kez yazılan bu şeyhin, Türkiye ile ilgili temel söylemi şudur:

“Osmanlı’ya dön, laikliği kaldır, Federe Kürt-İslam Devletini kur!” (Özakıncı, adı geçen eser, 470-479)

‘Yakın Tarihimizde Molla-Papaz İşbirlikçilerinin oyunlarını düşünün.

Allah ile aldatmanın en utanç verici örneklerinden bazılarını sergileyen bu Kıbrıslı Şeyh Nazım (ve ABD’deki damadı Lübnanlı Şeyh Hişam Kabbanî) İngiliz Kraliyet Ailesi’ni Müslümanların bir numaralı koruyucusu ilan etmekte, bunu inandırcı kılmak içinse Kraliyet Alise’nin Müslüman olduğunu, Prens Charles’ın sünnet olup Hüseyin adını aldığını yaymakta, Charles’ın takkeli ve sarıklı resimlerini dağıtmaktadır.

Şimdi de Obama

Bugünün Allah ile aldatan süper gücü ABD ise, başta Henry Ford olmak üzere, büyük para patronları aracılığıyla Hitler’in ‘Allahsız komünizme açtığı onurlu savaş’ı destekliyordu. Bugünün demokrasi ve özgürlük öncüsü ABD’nin ikinci dünya savaşındaki politikasının esası, bir yandan Hitler’i kullanarak Rusya’yı çökertmek, öte yandan Rusya’yı kullanarak Hitler’i yok etmek olmuştur. Parasının üstündeki ‘Allah’a güveniriz biz’ ifadesinin ABD’cesi işte budur. Yani “Allah’ı kullanarak kitleleri aldatırız biz.”

Küresel vizyonu olan herkes bu coğrafyada en önemli kart olarak islamı seçer.Peki İslam dünyası bu kartı seçenlerin zokasını neden yutar.Çünkü aşağılık kompleksi adeta virüs gibi geniş bir coğrafyayı kaplamaktadır.Senin dinin sömürgeciye karşı iken emperyalizme karşı iken sen nasılsömürgecinin ayağının altına halı serersin.
Neymiş Afrikalıymış bizdenmiş bizi anlarmış.Bir tane türklük şuuru olan senatörü senatoda görelim.Müslümanlık şuuru olanı Temsilciler Meclisin de görelim.Bırakın ikisini bir tane sosyalizim şuuruna sahip birini Amerika’nın yönetim mekanizmasında görelim.

O zaman anlarız
Obama bizden mi onlardan mı…